Sidor

måndag 17 januari 2011

Nelly Rapp på farligt uppdrag i trollskogen

Nelly Rapp är en populär serie böcker skriven av Martin Widmark, samma författare som skrivit LasseMajas Detektivbyrå. Det finns nio böcker i serien om Nelly Rapp, och I Bergakungens sal är den senaste.
I I Bergakungens sal är monsteragenten Nelly Rapp ute på en helt vanlig skogspromenad med sin hund London, när hon hör några män prata om att det skall byggas en motorväg rakt genom skogen. Förskräckligt, tycker Nelly. Och hon är inte ensam om att ogilla männens planer på att bygga motorvägen. Skogen visar sig vara alldeles full med olika slags varelser, som vill stoppa motorvägen till varje pris. Plötsligt har Nelly fått ett nytt, viktigt uppdrag. Men hur skall hon lyckas, och är det inte farligt med troll och jättar?

Jag tycker att alla böckerna om monsteragenten Nelly Rapp är både spännade och roliga, och svåra att lägga ifrån sig när man väl börjat läsa! I Bergakunges sal är inget undantag, och du som gillar Nelly Rapp kommer inte att bli besviken. Boken fungerar jättebra att läsa även om man inte har läst de tidigare delarna.
Serien om Nelly Rapp passar dig som gillar att läsa på egen hand, och är mellan 6-9 år. Böckerna har lite längre kapitel, och texten varvas med häftiga bilder. Det går också utmärkt att läsa böckerna högt.
Här kan du kolla om I Bergakungens sal finns tillgänglig på ditt bibliotek. Om inte just den finns inne kanske någon av de andra delarna i serien finns på hyllan, och de är minst lika bra! Här nedanför ser du några av dem.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar