Sidor

tisdag 18 januari 2011

En riktigt rysare

Författaren Thomas Halling har skrivit många kanonbra böcker. Bland annat har han skrivit om Agnes i tre toppenböcker. Han har också skrivit den helt suveräna, lättlästa serien Ihop, som handlar om våndan med att vara kär och hur jobbigt det kan vara när man väl är ihop.
I boken Läskigt läge är handlingen så långt ifrån kärlek man kan komma, och pirret i magen är verkligen inte kärleks-pirr... Läskigt läge är en riktigt rysare!
När syskonen Maja, Linus och Oskar skall cykla ensamma till badstranden på sommarlovet, lovar de sin mamma att inte cykla till det gamla slottet i skogen. Det finns många ruskiga historier om slottet, och syskonen blir såklart väldigt nyfikna. Givetvis kan de inte hålla sig utan cyklar till slottet, bara för att titta lite... När de smyger in i slottsträdgården för att kunna se slottet, är det som att solen går i moln och en kall vind drar förbi. Sedan blir det bara kusligare och kusligare. Vad är det egentligen som händer i slottet? Är det någon som bor där? Hur ska det gå för de tre syskonen?

Om du vill läsa en nervkittlande berättelse, så kan jag verkligen rekommendera Läskigt läge! Läskigt läge är lätt att läsa, och kapitlen är alldeles lagom långa. Texten blandas med bilder i svartvitt. Läskigt läge passar bra både att läsa på egen hand, eller som högläsningsbok.
Läskigt läge ingår i en serie böcker om syskonen Maja, Linus och Oskar. Den andra delen heter Kuslig kväll, och snart kommer ytterligare en del; Ryslig resa.
Om du vill kolla genast om boken finns att låna på ditt bibliotek, så kan du söka i katalogen här!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar