Sidor

tisdag 3 maj 2011

Mer bra fantasy!

Författaren Jo Salmson (som egentligen heter Catharina Wrååk) har tidigare skrivit två spännande fantasyserier för barn, Drakriddare och Alamandrarnas återkomst. Nu har hon börjat med en ny äventyrsserie, som verkar bli precis lika fängslande som de två tidigare!
Den nya serien har fått titeln Häxfolket, och första delen heter De stulna barnen.
De stulna barnen handlar om de tre vännerna Sol, Arel och Eno, som alla tre bor i ett stort och rikt hus som kallas Villan. Arel och Eno är båda söner i mäktiga familjer, men Sol vet inte var hon kommer ifrån eller vilka hennes föräldrar är. Hon har uppfostrats av Villans kokerska, och får hjälpa till med olika sysslor i huset, medan Arel och Eno går i skolan och tränas till krigare. Så plötsligt en dag råkar Sol och de andra av misstag höra ett samtal om vem Sol egentligen är, och det visar sig att hon kanske inte är den de trott... Vänskapen mellan de tre sätts verkligen på prov. Skall Arel och Eno hjälpa Sol, eller kommer de att svika när hon behöver dem som bäst?
De stulna barnen är en spänningsfylld berättelse, som garanterat kommer att få dig att vilja läsa vidare om Sol, Arel och Eno.
Boken är full av häftiga svartvita bilder, tecknade av Natalia Batista. Bilderna gör att det blir både lättare och roligare att läsa, och kapitlen är alldeles lagom långa att läsa på egen hand, eller som högläsningsbok.
Skynda till biblioteket och låna, eller reservera i bibliotekets katalog här.

PS. För dig som fastnar för boken, kan jag avslöja att du inte behöver vänta jättelänge på fortsättningen - tur, eller hur! Nästa del kommer ut nu i maj, och del tre i höst, så det finns mycket härlig läsning att se fram emot.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar