Sidor

tisdag 1 mars 2011

Myllrande cirkusvärld

I Bokslukarklubben läser vi till den här torsdagen boken Cirkusflickan av Camilla Lagerqvist. Vilken härlig bok! Jag känner doften av sågspån, hästbajs och trikåer när jag sjunker in i Cirkusens värld. Men den är oxå sorglig. Cirkusflickan handlar om Ellen, som när hon är sex år lämnas av sin mor, till en cirkus. Eller som cirkusens föreståndare, Madame, säger ”Din mor sålde dig, hon fick en vinterkappa och ett par fina handskar för dig”. Men talar Madame verkligen sanning? Vi får följa Ellen under hennes spännande, men oxå hårda uppväxt på cirkusen. Hennes längtan efter sin mamma är gripande, man blir arg när hon blir illa behandlad av Madamme.
Men boken är även härlig och kittlande, med sina många spännande personer, skäggiga damen som visar sig vara en helt vanlig, snäll kvinna. Här tror jag författaren vill säga att huvudsaken inte är hur man ser ut, utan vem man är inuti.
Fler spännande personer finns: Trollkarlen som inte är den han utger sig för att vara, akrobater från andra cirkusar är extra spännande för Ellen… Jag längtar efter att gå på cirkus!


Man får följa henne även upp i tonåren, och boken passar alla åldrar från 10- 100 år.



Bokslukarmedlemmar: Vi ses på torsdag 3e kl 16.30 på Västra Frölundabibblan!

Tjohej för denna gång!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar