Sidor

onsdag 30 mars 2011

Äntligen är den här!

Förra året kom Annalena Hedmans bok Min första världssensation. Jag gillade den jättemycket, och har längtat efter att läsa mer om Abbe och hennes vänner (jag skrev om Min första världssensation här i bloggen för några veckor sen). Nu är fortsättningen äntligen här! Den heter Den skräckslagne stekelsamlaren, och handlar om Abbes andra sommar hos mormor och morfar i byn Istermyrträsk.

Abbe har en stor skräck för småkryp. Hon är livrädd för alla insekter som kryper, flyger och krälar runt i naturen. Och i Istermyrträsk verkar det finnas extra många insekter, så sommaren blir jobbig för Abbe. Abbes mormor, som är en väldigt bestämd mormor, tycker att det är dags att Abbe tränar bort sin insektsrädsla. Hon bestämmer att Abbe skall hälsa på hos Sven. Sven älskar verkligen insekter, och han lovar att bota Abbe från sin rädsla. Själv är Sven inte rädd för något. Men Abbe förstår snart att det inte är helt sant, Sven är visst rädd. Han är livrädd för damer, och det ger Abbe en lysande idé. Om Sven skall bota hennes insektsskräck, så kanske hon kan bota hans damskräck...

Förutom att försöka bota sin insektsrädsla tillsammans med Sven, får Abbe vara med om att skapa stor konst i Istermyrträsk. Det skall nämligen ställas upp en ny staty i byn, och plötsligt har Abbe blivit en del av konstverket, utan att hon egentligen vet hur det har gått till. Ett händelserikt sommarlov, och en helt suverän bok! Du som läst första boken får äntligen träffa Abbe och hennes kompisar igen. Och du som inte har läst första boken om Abbe, du har mycket att se fram emot!

Skynda till biblioteket och låna, eller kolla direkt om boken finns inne och reservera den i bibliotekets katalog här.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar