Sidor

fredag 18 februari 2011

Toppenbok om Junis livsfarliga liv


Badhuskrisen är den första boken i en serie som heter Mitt livsfarliga liv, skriven av Ann Caroline Håkans.

Badhuskrisen handlar om Juni, som just har börjat tvåan. Juni är egentligen en ganska vanlig tjej, men hon är väldigt blyg i skolan. Det finns en hemma-Juni, som vågar massor, och en skol-Juni som är rädd för det mesta. Juni tycker själv att hon är världens fegaste. Dessutom oroar hon sig mycket för olika saker. Mest av allt skäms hon för att behöva berätta för sin klass att hon inte kan simma, och det värsta är att hela klassen snart skall till badhuset. Juni tänker på badhusbesöket nästan hela tiden, och drabbas mer och mer av panik ju närmare det kommer. Det händer mycket annat i Junis liv också, som t ex när hon ljuger om att hon fått ett marsvin. Hur skall hon slingra sig ur det? Och kvartsamtalet med fröken, tänk om mamma och pappa blir besvikna när de får veta hur blyg Juni är i skolan?

Jag gillar verkligen Badhuskrisen, den handlar om allvarliga grejer som ensamhet, rädslor och känslan av att inte duga som man är, men den är skriven på ett sådant sätt att det är roligt samtidigt. Jag tror också att många kan känna igen sig i Juni och hur hon känner. De allra flesta har ju oroat sig onödigt mycket för någonting någongång...

Badhuskrisen rekommenderas varmt, och passar dig som har börjat läsa på egen hand, från 6 år och uppåt. Badhuskrisen passar också bra som högläsningsbok!
Om du gillar Badhuskrisen, håll utkik efter de andra böckerna i serien: Tvärflöjtskrisen och Kärlekskrisen.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar