Sidor

torsdag 16 december 2010

Sjukt mystiskt i Sjukhusmysteriet!


Jag hade inte tänkt att läsa Martin Widmarks senaste bok om LasseMajas detektivbyrå, MEN när de sprillans nya, blänkande orangea böckerna låg på mitt skrivbord, så kunde jag helt enkelt inte låta bli!

Det är vinter i Valleby och Lasse och Maja ska åka skridskor. Vid isbanan träffar de på det förälskade paret Sara och Dino. Sara ramlar på isen och hon har brutit benet! På sjukhuset träffar Lasse och Maja sin vän polismästaren som utreder ett knepigt fall. Lasse och Maja kastar sig blixtsnabbt in i utredningen. Vad vore polismästaren och Valleby utan LasseMajas detektivbyrå?!
Det här är den nittonde boken om deckarparet och även om man känner igen Martin Widmarks sätt att skriva dessa pusseldeckare på, så tycker jag att de är superbra! De är lättlästa, kluriga och Helena Willis bilder är så bra till texten. Varje nytt mysterium bjuder på överraskningar!
Vill du läsa mer om LasseMajas detektivbyrå? Kanske är du nyfiken på författaren Martin Widmark och vad han har skrivit mer? Då kan du kolla in hans hemsida här.
Böckerna finns naturligtvis på biblioteket!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar