Sidor

tisdag 6 april 2010

Sigge Strumpman


Sigge är inte bara Sigge. Han är nämligen också superhjälten Strumpmannen - de små problemens mästare. Han har varken några fiender eller svagheter. Det brukar ju annars superhjältar ha. Men för att bli superhjälte måste han ha sina magiska strumpor på sig och dem har han lämnat hemma den här gången, för nu är han på semester.

Sigge åker till sin gamla kompis Viktor över helgen. Sigge brukade bo i samma by som Viktor när de var små och då var de bästa kompisar. Nu vill han att de ska bli så där bra kompisar igen, och då har han inte tid att vara superhjälte och hjälpa folk med deras problem. Men då kommer Tore Tofsmes flygande med Sigges superhjältedräkt som han lämnat kvar hemma, så det blir ingen vila den här helgen heller. Där hemma finns det jättemånga barn som vill ha Strumpmannens hjälp, men den här gången vill Sigge bara vara Sigge.

Sigge får såklart dra på sig sina sura, stinkande gamla strumpor och bli hjälte igen. Han får hjälpa en flicka som inte vågar prata eftersom hon kommer från Göteborg och blir retad för att hon sägger "änna" och "bamba", och dessutom möter han sin egen Ärkefiende. Tokigt och roligt!

Strumpmannen och Ärkefienden är tredje boken om Sigge Strumpman.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar