Sidor

tisdag 16 augusti 2011

Hisnande historia!


Jag tycker verkligen att det är otroligt intressant att läsa böcker om historia, och när vi fick in två sprillans nya historiska berättelser hit till biblioteket så kastade jag mig givetvis över dem.
Böckerna heter Stockholms blodbad och Upprorstid och är skrivna av Cecilia Sidenbladh.  De handlar om dramatiska händelser i Sverige under 1500-taletStockholms blodbad och tiden därefter då Gustav Vasa gjorde uppror mot kung Kristian.  Som läsare får man följa händelserna genom den tolvårige pojken Svante Ulfsson Tranas ögon. Svante kastas av en slump  rätt in händelsernas centrum, och får sedan använda all sin list och sitt mod för att klara sig.  
Svante är visserligen en påhittad person, men det som händer i boken bygger på historiska fakta. Det betyder att man  lär sig mer om Sveriges historia samtidigt som man läser en grymt spännande bok. Inte så dumt, tycker jag!
De två böckerna är ganska tunna och ser ut att vara lätta att läsa, men de är verkligen inte "barnsliga"- tvärtom så är de väldigt händelserika och bitvis lite läskiga, så de passar för dig som är från 10 år och uppåt.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar