Sidor

fredag 11 december 2009

Julklappstips

Att läsa högt tillsammans är mysigt. Och att samtidigt titta på vackra bilder än ännu bättre. Under julhelgen kan man sjunka ner i soffan med familjen och tillsammans njuta av två klassiska berättelser som blivit fantastiskt vackra bilderböcker.

Tintomara i storskogen av Cecilia Sidenbladh med bilder av Tord Nygren bygger på den klassiska berättelsen om Tintomara som skrevs av Carl Jonas Love Almqvist. I bilderboken får Tintomara äntligen uppleva en riktig skog, hon som bara sett träd och djur på teatern. En bok full av mystiska djupa skogar och alla förtrollande små djur som finns där.
Astrid Lindgrens berättelse Inga rövare finns i skogen, skrevs redan 1949 och finns nu i en illustrerad nyutgåva i bilderboksformat. Berättelsen handlar om Peter och dockan Mimmi som säger att det finns rövare utanför hennes fönster. Peter kliver in i dockskåpet och måste hjälpa Mimmi att försvara sig och skydda sitt värdefulla pärlhalsband. Den här sagan är spännande och rolig och perfekt för lata jullovsdagar!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar