Sidor

fredag 17 september 2010

Vilket härligt väder!

Regnet öser ner och nu kan jag ligga i soffan och läsa utan att tänka på sol, bad och glass. För glass kan jag ju läsa mellan kapitlen...

Jag måste bara tipsa om 2 spännande böcker. Lätta att läsa men svåra att släppa! Båda 2 är skrivna av samma författare, KG Johansson. Dom handlar om något som jag också gillar att göra nämligen att spela spel - både på datorn och tv-spel.


I boken Spelet är John ensam hemma. Han har spelat World of Warcraft hela natten när det plötsligt ringer på telefonen. Mannen som talar med John är stressad och vill att John ska komma till badstranden klockan 4 på natten. John blir nyfiken och cyklar ner till stranden. Där lägger en man till med en jolle och räcker över en påse till John... I påsen ligger en pistol som tillhör ett dataspel. John förstår att mannen vill att han ska göra något med spelet, men vad?
Spelet heter TERROR WARS och när John börjar spela går tiden fort! Han är fångad och kan inte sluta spela... Han känner också att spelet börjar förändra honom. John börjar tänka konstiga tankar...


Den andra boken heter Nivå 13 och handlar om Jim. Jim gillar dataspel och är rätt så smart. Han är mobbad i skolan bara för att han är bra i matte och språk och har det jobbigt hemma med en pappa som försvunnit. När Jim spelar dataspel blir han en hjälte som lyckas med allt. I spelhallen provar han ett nytt spel och det är häftigare än något annat. OdyZeus är ett virtuellt spel, allt man gör i spelet känns som om det sker i verkligheten. Ingen har ännu nått nivå 13 i spelet, det är en hemlig nivå och då dyker gudarnas kung i gamla Grekland upp. Först känns allt spännande men sen börjar det hända saker. Spelet blir ett spel på liv och död!

lördag 11 september 2010

Bokslukarklubben




Frölundas läseklubb har nu ett officiellt namn: Vi är Bokslukarklubben!


Detta avgjordes på vår första träff i torsdags. Tack alla ni som kom, och tack för alla bra namnförslag! Förutom Sophias vinnande förslag så föreslogs bla. Heta klubben, Ungdomsklubben, Frölundaläsarna, ja hjärncellerna jobbade på högvarv, fantasin flödade och det blev en rikig tävling. Så: Grattis Sophia, Bästa förslaget vann!


Vi bestämde oxå att till nästa träff så ska vi ha läst en av två valfria böcker: Tvillingsjälar, eller Svarta vingar. Så nästa träff blir en liten bokcirkel kring dessa böcker. Så till träffen: Läs båda om ni orkar, men har ni redan en massa andra bra böcker där hemma som ni läser och kanske inte hinner läsa någon av "cirkelböckerna", kom på träffen ändå. Det är ju trevlig att träffas och fika, ellerhur?


Tid för andra träffen: Torsdag 7 oktober kl 16.30.




Vi Ses! Hälsar Johanna, (även kallad Bokslukarbibliotekarien)

torsdag 9 september 2010

Vilken (bok)fest!

Oj, tänk, nästan 100 personer var med på prisutdelningen förra fredagen! Böcker, saft, kakor och ballonger... Kolla in bilderna, kanske just du är mé?



Bokhögen minskar!


Vinnarna är många...










Wii-vinnaren 2010


Vi sparade det bästa till sist! Prisutdelningen förra fredagen avslutades med att 2010 års Wii-vinnare - Homam Al-Assadi fick komma fram och lyssna till varför juryn valde just honom som vinnare i Låna Läs Tävla sommaren 2010:

...för att han utifrån ett varierat urval av inlästa böcker på ett reflekterande och personligt sätt har redogjort för sin sommarläsning.



GRATTIS Homam säger vi på Västra Frölunda bibliotek!

lördag 4 september 2010

Sommarlovet över??? Nu börjar ju allt det roliga!!!

Tänk, nu är sommarlovet redan över. Tur att det finns så mycket annat kul att göra än att slappa och bada och bara vara ledig...
Som att läsa böcker.

Är du mellan 10 och 14 år och gillar böcker? Ja, då är vår nya Läseklubb något för dig och dina kompisar!
Vi träffas i sagorummet på Västra Frölunda bibliotek på torsdagar klockan 16.30. Ta med dej en kompis (eller kanske vill du hellre få helt nya kompisar?) som också gillar att fika, pyssla, se på film och, så klart, prata om böcker.

Anmäl dej här på bloggen. Skriv i raden Kommentarer. Ditt namn, förnamn och efternamn, och din mejladress. Skriv hur gammal du är. Eller så anmäler du dej på Västra Frölunda bibliotek.

Första träffen - den 9 september tävlar du om fina priser i vår namntävling. För vad ska Läseklubben heta? Det kanske blir du som bestämmer det?!!

onsdag 1 september 2010

Och vinnarna är...

många!!!

Otroligt många har varit och tävlat hos oss på Västra Frölunda bibliotek under sommaren. 311 barn och unga!!!

Vi hälsar alla vinnare välkomna till den stora prisutdelningen på fredag den 3 september, kl 16 på Västra Frölunda bibliotek. Då blir det prisutdelning med Wii-konsoll, bokpriser och andra fina tröstpriser!

Och vinnarna är:

Vinnare i tävlingen för dig under 6 år:
Anamika, 3 år
Vera, 3 år
Ellinor, (snart) 4 år
Edvin, 4 år
Sam, år
Oscar, 5 år
Sofia, 5 år
Daniel, 5 år
Jonatan, 5 år
Malak, 6 år

Vinnare i tävlingen för dig mellan 6 och 9 år:
Alfred, snart 6 år
Rebecka, 7 år
Hanna, 7 år
Tilde, 7 år
Jesper, 7 år
Felix, 8 år
Noam, 8 år
Alice, 9 år
Andreas, 9 år
Karl, 10 år

Vinnare i tävlingen för dig mellan 9 och 12 år:
Sandra, 10 år
Ebba, 11 år
Anders, 11 år
Micaela, 11 år
Tyra, 11 år
Sophia, 11 år
Frida, 12 år
Ludvig, 12 år
Mikael, 12 år
Sally, 13 år

Vinnare i vår lästävling Låna, läs och tävla:
Vinnare av en Wii-konsoll är: Homam, 13 år (Hipp hurra!!!)

Alla andra som läst, skrivit och lämnat in svarstalonger kommer också att få fina priser:
Shahang, 10 år
Tongchai, 10 år
Johanna, 10 år
Olle, 10 år
Johan, 10 år
Norlina, 10 år
Gabriella, 11 år
Jenny, 11 år
Frida, 11 år
Emma, 11 år
Ulrich, 11 år
Stina, 11 år
Anne-Marie, 12 år
Carolina J, 12 år
Carolina M, 12 år
Josefin, 12 år
Samira, 12 år
Viktor, 12 år
Lisa, 13 år

Stort grattis!!! Vi ses på fredag kl 16 på Västra Frölunda bibliotek.